EAP Sardenya
Benvinguts a l'Equip d'Atenció Primària Barcelona Sardenya!
Telèfon: 93 567 43 80

L'autogestió

 

A Catalunya es va legalitzar la possibilitat que els professionals de la salut es convertissin en proveïdors dels serveis sanitaris públics.

És des d'aquest punt de vista i com a professionals de la salut que no es pot estar al marge de la gestió clínica i la econòmico-organitzativa. En aquest marc un grup de professionals vam decidir posar en marxa aquest model en l'EAP Sardenya.

L'èxit radica en saber equilibrar les necessitats de la nostra població amb els interessos de "l'entitat proveïdora", ja que s'estableixen prioritats de despesa econòmica en funció de les necessitats del centre i tenint en compte les decisions clíniques que prenen els facultatius després de visitar els pacients.

Cal recordar que com a primer antecedent d'aquest model a Catalunya comptem amb l'Equip d'Atenció Primària de Vic (Osona), al qual s'han succeït els de Sardenya (Barcelona), Centelles (Osona), Alcover (Alt Camp) i més recentment els centre de Les Hortes (Barcelona), Vallcarca-Sant Gervasi, Sarrià i el CAP Peralada (Girona).

 

Des de llavors, aquesta alternativa s'ha anat desenvolupant de forma que en l'actualitat som 12 centres proveïdors de l'Atenció Primària repartits en tot el territori català.


Aquest model s’anomena també E.B.A. Entitat de Base Associativa i en podeu trobar més informació a la web de l’Associació ACEBA.

© EAP Sardenya
C/ Sardenya, 466 · 08025 Barcelona · 93 567 43 80 · ajuda@eapsardenya.cat